Ganesha gold/black
Ganesha gold/black

Ganesha gold/black

14,90 €
Sisältää alv. 24.00 %

Korkeus: 13cm Leveys:9

Tuote on tilapäisesti loppunut.

Ganesha (sanskritiksi गणेश tai श्रीगणेश, myös Ganapati, Vinayaka tai Binayak[1]) on yksi hindulaisuuden tärkeimmistä ja kunnioitetuimmista jumalista.[2] Hänet kuvataan yleensä suurivatsaisena, keltaisena tai punaisena, nelikätisenä ihmisenä, jolla on yksikärsäinen elefantin pää ja vierellään tunnuseläin hiiri. Ganesha on Shivan ja Parvatin poika[1] sekä joissain myyteissä Bharatin, Riddhin ja Siddhin mies. Hän on hyvän onnen, viisauden ja älykkyyden jumala.[2][1]

Ganeshan neljä kättä kuvataan usein seuraavasti: yhdessä on kirves, toisessa norsun ohjauskeppi (jotka symboloivat syntien irtileikkuuta ja kaitselmusta) ja kolmannessa lootuksenkukka tai kupillinen makeisia (symboloiden jumalallista viisautta ja sen hedelmiä). Neljännen käden kämmen on käännetty katsojaan päin siunauksen merkkinä. 

Kerrotaan, että Ganeshan äiti Parvati loi hänet ilman apua mieheltään Shivalta, joka ei halunnut lapsia. Tästä syystä Ganeshan ja hänen äitinsä suhde on ainutlaatuinen. 

Ganesha samaistetaan usein pyhään tavuun OM, ja hän edustaa tasapainoa vahvuuden ja hyvyyden välillä sekä mahdin ja kauneuden välillä. Ganesha on hyvin rakastettu ja palvottu jumala, koska hän edustaa hyvää onnea ja uusia alkuja. Hän tarjoaa menestystä ja vaurautta ja poistaa sen tieltä kaikki henkiset tai materiaaliset esteet. Tämän takia häneen turvaudutaan ennen kaikenlaisia toimia ja suorituksia: häneltä pyydetään esimerkiksi apua matkoille, kokeille ja liiketoimille. Lisäksi kaikki pyhät menot (puja) ja rukoukset usein aloitetaan häntä kutsumalla. Ganesha on myös ensimmäinen symboli, joka uuteen kotiin asetetaan. 


Lähde: Wikipedia


Arvostelut 0 arvostelua